Turėdamas priskintų svarainių, kurie tokiu metu jau prinokę ir geltoni, nusprendžiau pasigaminti iš jų sirupo. Tai matyt vienas paprasčiausių iki šio čia skelbtų receptų, bet galbūt kam nors taip pat pravers ar bent jau leis sunaudoti iš sodo parvežtus svarainius.
Ingredientai
- Svarainiai
- Cukrus
Svarainių paruošimas žiemai
- Nuplaukite ir gerai nusausinkite svarainius
- Supjaustykite svarainius smulkiomis skiltelėmis išimdami sėklas
- Supilkite susmulkintus svarainius į stiklainį ir užpilkite cukrumi (cukraus pilkite šiek tiek mažesniu sluoksniu nei svarainių inde)
- Stiklainį uždenkite dangteliu, padėkite 7 dienoms, kad cukrus ištrauktų svarainių sultis (kas porą dienų galite papildyti cukraus jei susidarius sultims svarainiai neapsemti sirupu)
- Praėjus 7 dienoms nusunkite sirupą ir jį laikykite vėsioje vietoje
Toks svarainių sirupas yra saldžiarūgščio skonio tinka įvairiems gėrimams, arbatai pagardinti.
Kiti receptai rekomenduoja vietoje cukraus naudoti medų, argumentuodami tuo, jog medus yra sveikesnė cukraus alternatyva. Tačiau nepamirškite, jog medus turi savitą skonį ir galutinis rezultatas gausis šiek tiek kitoks.
Svarainių sirupas turi išskirtinį skonį, dėl gaivaus svarainių aromato gali būti naudojamas kaip ingredientas konditerijos gaminiams.
Svarainių, kurie liko nupylus sirupą neišmeskite. Juos plonu sluoksniu paskleidus ant sviestinio popieriaus galima sudžiovinti orkaitėje ar kitoje tam tinkamoje vietoje – tai puikus skanėstas.
Teksto komentarai