Kai braškių sezonas pačiame įkarštyje, metas valgyti, valgyti ir dar kartą valgyti, nes jos mus džiugina taip trumpai… Drauge verta ir braškės pusseserę žemuogę pagerbti savo dėmesiu, rinkti, skanauti, mėgautis.
Ar žinote, jog šios uogos – puikus antidepresantas? Taip yra dėl jose esančių medžiagų skatinančių endorfinų išsiskyrimą smegenyse. Kaip žinia, šios medžiagos gerina nuotaiką, šviesina mintis!
Braškės – vitaminu ir mineralų saugykla. Čia sukauptos geležies, cinko, kalio, kalcio, jodo, magnio, vitaminų C, A, K, E, B grupės (tame tarpe ir folio rūgšies) atsargos.
Vertingiausios sodrios ryškios spalvos uogos. Jose daugiau nei šviesiose flavonoidų (antioksidantinį poveikį turinčių junginių). Braškės mažina cholesterolio kiekį kraujyje, apsaugo nuo trombų susidarymo, stimuliuoja žarnyno, tulžies pūslėd darbą. Labai naudingos sergant širdies ir kraujagyslių ligomis.
Tačiau atsargiai, jei turite polinkį alerginėms reakcijoms! Verta ir mažus vaikus prie braškių bei žemuogių pratinti pamažu, kol nežinomas poveikis konkrečiam mažam organizmui.
Beje, ar teko girdėti apie braškių dietą? Jos pagrindas – šios uogos. Galima tik jomis misti septynias paras – skaistės oda, pasišalins toksinai, kūnas palengvės, mintys praskaidrės. O geležies atsargų prikaupsite visiems metams! Jei tokios trukmės iškrova per daug gąsdinanti, gal vertėtų išbandyti vieną dieną per savaitę – leisti kūnui pailsėti nuo kito maisto ir iki soties atsivalgyti braškių bei žemuogių.
Uogas plaukite ir kotelius skabykite prieš pat valgymą/ruošimą!
Teksto komentarai