Bebulvis daržovių troškinys su mėsa

Paprastas troškinys, kuris pamaitins kad ir didžiausią pulką žmonių. Jei ruošiatės stovyklauti, plaukti baidarėmis ar į giminės šventę su palapinėmis – čiupkite šiek tiek mėsos, daržovių bei didžiausią savo katilą. Pagyros šefui – garantuotos.

Sudedamosios dalys

  • druska
  • pipirai
  • vanduo
  • jautienos ir kiaulienos maišytas faršas
  • svogūnai
  • česnakai
  • morkos
  • paprikos
  • jaunos cukinijos
  • brokoliai
  • konservuoti pomidorai
  • konservuoti kukurūzai
  • raudonėlis
  • juozažolė
  • petražolės

Gaminimas

  • Į įkaitusį katilą, pakabintą virš laužo, įpilame šiek tiek vandens ir dedame mėsa. Nuolat maišome kol nebelieka raudonos mėsos, o visa pašviesėja.
  • Dedame grubiai pjaustytus svogūnus, maišome kol matyti jog svogūnai suminkštėjo, nuolat maišyti. Dedame druskos ir maltų juodųjų pipirų.
  • Dedame smulkintus česnakus, šiek tiek pakepiname, maišydami.
  • Pilame kubeliais smulkintas morkas, maišome ir šiek tiek pakepiname.
  • Pilame vandens, kad vos viską apsemtų ir troškiname apie 15-20 min.
  • Dedame smulkintas paprikas, pilame pomidorus iš skardinių, išmaišome, dar troškiname 10 min.
  • Dedame stambiais kubeliais pjaustytas cukinijas, sulaužytus brokolius ir konservuotus kukurūzus. Patikrinę dedame druskos, pamaišome.
  • Dedame raudonėlius, juozažolę, verdame ~15 min, tikrinkite ar išvirė brokoliai ir cukinijos.
  • Pasižiūrime ar pakanka druskos. Supilame smulkintas petražoles. Nukeliam nuo ugnies ir duodam šiek tiek ataušti, kad pilant neišsilydytų vienkartiniai indai. Nes jei pilsite iš karto vos ne verdantį – prarasite ir troškinį ir vienkartinį dubenėlį.

Asmeniniai pastebėjimai

  • Naudojant šį receptą teko pamaitinti 24 žmonių kompaniją. Visi liko patenkinti.

Susiję straipsniai

Žymos:
Straipsnis papildytas: rugpjūčio 22, 2016

Komentarai