Morkų kava. Skanus ir pamirštas gėrimas.

Malonaus skonio, natūraliai saldžią morkų kavą galima gaminti bet kuriuo metų laiku. Nuo šviežių morkų iki garuojančios kavos puodelio reikia 5-6 valandų laiko, tad šios įdomios kavos galite pasigaminti tuojau pat. Viskam paruošti pakanka turėti reguliuojamo karščio orkaitę, tarką ar kitą smulkinimui tinkančia priemonę bei pačių morkų.

Morkų kavai reikės

  • 1 kg šviežių morkų

Kavos ruošimas

  1. Morkas nuplauname, nuskutame ir sutarkuojame rupia tarka;
  2. Paskleidžiame tarkuotas morkas dviejose kepimo skardose prieš tai įkloję kepimo popieriaus;
  3. Orkaitę nustatome 80-60 oC ir įjungiame ventiliatorių, taip morkos vis pamaišomos džius apie 4 valandas;
  4. Morkoms baigus džiūti padidiname temperatūrą iki 150 oC ir atidžiai prižiūrėdami bei maišydami jas paskrudiname apie 5 min kol šiek tiek paruduoja. (Padidinę temperatūrą morkas stebėkite, nes skrudimo procesas vyksta labai greitai);
  5. Skrudintas morkas išberkite į indą atvėsti.

Kavos gėrimo ruošimas

  1. Pilame numatytą kiekį vandens į puodą ir vandenį užverdame;
  2. Puodeliui vandens dedame 2 -3 šaukštelius paruoštų skrudintų morkų. Paviriname mišinį 4-5 minutes;
  3. Išjungiame viryklę ir nukeliame indą dar kelioms minutėms pritraukti;
  4. Nukošiame kavą ir mėgaujamės.
  5. Užbalinus pienu tampa dar skaniau.

Morkų kava skani ir šalta. Likusias kavai paruoštas morkas susipilame į indą, kuris nepraleidžia drėgmės.

Iš kilogramo morkų išdžiovinus liko beveik 100g , kurie sutilpo į 900 ml stiklainį.

Netikėjau, kad iš morkų kava bus tokia pat tamsi kaip ir iš tradicinių kavos pupelių.

Galerija

Susiję straipsniai

Straipsnis papildytas: rugsėjo 7, 2016

Komentarai