Naminiai javainiai

Keliaudami visada turėdavome pirktinių javainių batonėlių, kuriuos pasigardžiuodami suvalgydavome sustoję pailsėti, ar kaip desertą po pietų. O kodėl nepasigaminti panašaus užkandžio patiems? Neatrodė jog tai būtų sudėtingas gaminys, juo labiau, kad internete buvo galima surasti gausybę naminių javainių gamybos recepto variantų. Pirmas blynas tikrai nebuvo prisvilęs, o pagaminti javainiai patiko be išimties visiems, kuriuos pavaišinome!

Norint pasigaminti naminių javainių jums prireiks dribsnių, džiovintų vaisių ar uogų, riešutų ir sirupo. Kokius ingredientus ir kokiomis proporcijomis naudosite savo javainių gamyboje priklauso nuo jūsų skonio ir to ką šiuo metu turite namuose.

Produktai

  • 1½ puodelio 7 grūdų dribsnių;
  • 1 puodelio kviečių su medumi (ar karamele, svarbiausia, kad būtų saldūs);
  • ¼ puodelio džiovintų spanguolių
  • ¼ puodelio razinų;
  • ½ puodelio migdolų
  • 50 g. sviesto;
  • 2 valgomieji šaukštai su kaupu natūralaus medaus;
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus;
  • ¼ arbatinio šaukštelio druskos;
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus;

Javainių gaminimas

  • Susmulkinkite riešutus. Tam galima naudoti prieskonių grūstuve ar blenderį.
  • Dubenyje sumaišykite smulkintus riešutus, džiovintas uogas, bei dribsnius.
  • Paruoškite sirupą: į puodą sudėkite sviestą, medų, cukrų ir prieskonius. Kaitinkite ant silpnos ugnies nuolatos maišydami kol ištirps cukrus.
  • Sirupą supilkite į vaisių – riešutų – dribsnių mišinį ir viską gerai sumaišykite.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 165ºC.
  • Javainių mišinį sudėkite į kepimo formą išklotą sviestiniu popieriumi. Gerai suspauskite ir dėkite į orkaitę. Kepkite 25 minutes.
  • Išėmę iš orkaitės dar kartą gerai suspauskite ir leiskite visiškai atvėsti ir sustingti. Išimkite iš kepimo formos, nuimkite kepimo popierių ir supjaustykite. Skanaus!

Susiję straipsniai

Straipsnis papildytas: lapkričio 18, 2015

Komentarai