Receptai

Citrinų ir medaus gira

Citrinų ir medaus gira

• Citriną nuplauti ir supjaustyti plonais griežinėliais (lupti nereikia), sumaišyti su 400 g medaus.
• Viską užpilti 4 l virinto vandens, kur ištirpinta 10 g mielių ir įbertas šaukštas ruginių miltų.
• Po paros įpilti 1 l verdančio vandens ir vėl gerai išmaišyti.
• Kai citrina išplauks, nukošti ir supilti į butelius.
• Į kiekvieną įdėti po gvazdikėlį, užkimšti.
• Paguldytus butelius laikyti šaldytuve, galima gerti po 2-3 dienų.

Gira iš citrinų ir medaus
Gira su medumi ir citrina

Apie autorių

Justinas Pakalnis

Justinas Pakalnis

Negaliu tiksliai pasakyti, kada mane pažįstantys žmonės ėmė vadinti žolininku. Dar vaikystėje senelis visuomet pasiimdavo drauge į laukus kur jis kantriai pasakojo man apie kiekvieną žolelę, o aš įdėmiai klausydavau. Vakarais rišdavome surinktas gėrybes į pundelius ir kabindavome šiaurinėje trobos pusėje esančioje verandoje.

Teksto komentarai

Komentuoti