Šviežių daržovių kokteilis nuo pagirių. Naudosime 1.25 l agurkų sulčių, 1 l pomidorų sulčių, 100 g saldžiosios paprikos piurė, 30 g cukraus ir 20 g druskos.
Nekarčius agurkus nuplauti, sutarkuoti ir isspausti sultis. Pakaitinti jas iki 30-35 laipsnių ir perkošti per marlę. Pomidorus nuplauti, išpjauti “akutę”, supjaustyti, pakaitinti iki 70 laipsnių ir pertrinti per sietelį, o paskui sultis perkošti per marlę. Papriką nuplauti, išimti sėklas, sudėti į verdantį vandenį ir virti 12-15 min. Paskui pertrinti per sietelį. Agurkų ir pomidorų sultis sumaišyti su paprikos piurė, suberti cukrų ir druską. Skanaus!
Tokį kokteilį galima užkonservuoti žiemai. Jums reikės 5 l agurkų sulčių, 4,5 l pomidorų sulčių, 400 g saldžiosios paprikos piurė, 120 g cukraus, 80 g druskos. Paruoštas mišinys verdamas ant lėtos ugnies 30 min. ir supilstomas į švarius, iškaitintus litrinius stiklainius.
Galima ir kitaip – gautą masę pakaitinti iki 90 laipsnių, supilti į švarius litrinius stiklainius ir palaikyti verdančiame vandenyje 30-35 min.
Teksto komentarai