Mūsų kraštuose, kaip beje ir aplinkiniuose regionuose, žmonės nuo seno naudoja vaistažoles ir uogas savo tradicinėje medicinoje ir kulinarijoje. Iš žolelių ir uogų pagamintos degtinės tinktūros, užpilai ir trauktinės dažnai laikomos turinčiomis gydomųjų savybių ir naudojamos kaip naminės priemonės sveikatai palaikyti ir įvairiems negalavimams gydyti.
Šioje svetainėje rasite ir daugiau meškinio česnako receptų!
Žmonės nuo seno įsitikinę, kad natūralios priemonės gali būti veiksmingesnės ir turėti mažiau šalutinių poveikių nei šiuolaikinė medicina. Augalai kurių galime prisirinkti natūraliose augavietėse pasižymi antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis, kai kurie jų gali padėti sustiprinti imuninę sistemą ir pagerinti bendrą sveikatos būklę, kiti skirti konkretiems negalavimams gydyti.
Kadangi dabar tinkamas metas miškuose rinkti meškinius česnakus, pasiūlysiu pasigaminti meškinio česnako užpiltinę su degtine.
Degtinė yra geras pagrindas užpilams gaminti, nes iš įvairių žolių ar kitų augalų padeda išgauti naudingus junginius ir juos ilgai išlaikyti. Be to, degtinėje yra daug alkoholio, kuris gali veikti kaip tirpiklis. Būtent dėl to, kai kuriems užpilams yra reikalingas didesnės koncentracijos alkoholis arba grynas spiritas.
Meškinis česnakas užpiltas degtine
Šio užpilo gamyboje yra svarbiausi čia yra du ingredientai: Šviežiai surinkti meškiniai česnakai ir degtinė.
Čia pateikiamas 500 ml užpilo iš meškinių česnakų ir 40 % degtinės receptas:
Ingredientai:
250 g meškinių česnakų lapų
500 ml 40% degtinės
Gamybos eiga:
Iš pradžių kruopščiai nuplaukite meškinių česnakų lapus ir nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu arba švariu virtuviniu rankšluosčiu.
Smulkiai supjaustykite meškinių česnakų lapus ir sudėkite juos į švarų stiklinį indą su sandariu dangteliu.
Į stiklainį supilkite 40 % degtinę ir įsitikinkite, kad meškinių česnakų lapai yra visiškai panardinti į degtinę.
Sandariai uždarykite stiklainį ir gerai pakratykite, kad degtinė ir meškinių česnakų lapai susimaišytų.
Pastatykite stiklainį tamsioje, vėsioje vietoje (pvz., sandėliuke ar spintoje) ir palikite mišinį mirkti apie 2 savaites. Kartą per dieną stiklainį pakratykite, kad iš meškinių česnakų lapų išsiskirtų naudingieji junginiai.
Po 2 savaičių mišinį perkoškite per smulkiagrūdį sietelį arba sūrmaišį, kad pašalintumėte kietąsias daleles.
Skystį supilkite į švarų tamsaus stiklo butelį su sandariu dangteliu.
Užpilą laikykite vėsioje, tamsioje vietoje iki 6 mėnesių.
Štai ir viskas! Jūsų meškinių česnakų užpilas paruošta naudoti. Anot liaudies medicinos šalininkų, nedidelį kiekį tokios tinktūros (paprastai apie 1-2 arbatinius šaukštelius) galite vartoti kaip natūralią priemonę įvairioms sveikatos problemoms palengvinti, pavyzdžiui, imuninei sistemai stiprinti ar virškinimui gerinti.
Laba diena,
ar tikrai 500 ml degtinės dėti 500 g meškinio česnako?
Paprastai tinktūroms naudojama 250 g prie 500 ml alkoholio.