Receptai

Meškinis česnakas su medumi

meskinis cesnakas su medumi

Meškinis česnakas yra puikus pavyzdys tų natūralių gamtos resursų kuriuos galime surinkti nemokamai ir panaudoti maistui bei sveikatos gerinimui. Jis sutinkamas laukinėje gamtoje daugelyje pasaulio vietų, o mūsų miškai nėra išimtis. Čia galite paskaityti apie meškinių česnakų augimo vietas. Taip pat dalinausi keletu kitų receptų, tačiau šį kartą papasakosiu apie tai, kaip pasigaminti gardžią bei sveiką užtepėlę maišant jį su šviežiu medumi. Taip gaunama skani ir sveika užtepėlė, kurią galima naudoti įvairiais būdais.

Receptas paprastas ir greitas, nes jam reikalingi vos du ingredientai:

1 puodelis nuplautų ir nusausintų meškinio česnako lapų.

1 puodelis šviežio medaus

Kaip gaminti meškinį česnaką su medumi:

medus ir cesnakas​• Sudėkite smulkiai supjaustytus meškinio česnako lapus į švarų indą ar užsukamą stiklainį.

• Lapus galima šiek tiek patrinti, kad jie greičiau išleistų sultis, taip galutinis produktas turės aitresnį skonį ir stipresnį aromatą vos tik paruošus.

• Supilkite medų.

• Gerai išmaišykite, kol česnakai ir medus visiškai susimaišys.

• Mišinį laikykite švariame, sandariame inde šaldytuve.

Į šviežią medų dedant kitų ingredientų, svarbu laikytis švaros bei gerai nuplauti, sausai išdžiovinti meškinių česnakų lapus.

Naudokite šviežius ir aukštos kokybės ingredientus: Į medų dedami ingredientai turi būti švieži ir kokybiški, kad būtų išvengta nepageidaujamų priemaišų kurios gali sugadinti produktą.

Mišinį laikykite tinkamai: Medų ir visus medaus mišinius laikykite vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių ir šilumos šaltinių. Tai padės išsaugoti kokybę ir skonį.

Medus, sumaišytas su kitais ingredientais, bus trumpesnio galiojimo laiko, todėl svarbu jį sunaudoti per trumpesnį terminą.

Vaišintis tokia meškinių česnakų ir medaus užtepėle galite užtepdami ją ant skrebučių ar krekerių arba naudokite kaip padažą mėsai ar daržovėms.

Tokį mišinį taip pat galima dėti į namuose gaminamus padažus, marinatus ar kitus pagardus. Tačiau nepamirškite, jog meduje, kaip ir cukruje, yra daug angliavandenių, todėl jis gali padidinti cukraus kiekį kraujyje. Jis taip pat turi daug kalorijų.

Jeigu vengiate angliavandenių, verčiau vartokite meškinį česnaką šviežią, gaminkite salotas, dėkite jį į sriubą arbą maišykite su aliejumi kaip aprašyta šiame recepte.

meškinis česnakas su medumi
meškinis česnakas su medum

Meškinio česnako skonis panašus į įprasto česnako skonį, tačiau yra šiek tiek švelnesnis ir subtilesnis. Dėl to jis yra puikus ingredientas tiems, kurie mėgsta česnakų skonį, bet vengia įprastų česnakų dėl aštraus, ilgai užsilaikančio česnakų poskonio ir kvapo burnoje.

Be to, meškinį česnaką patogu ruošti, nes pjaustant lapus galima išvengti sulčių ant pirštų kurios, pjaustant įprastus česnakus ilgam palieka česnakinį kvapą.

Meškinio česnako lapus dažnai dedu į sriubas ar salotas, be to juos galima valgyti žalius. Štai keletas kitų meškinio česnako paruošimo būdų kuriais noriu pasidalinti:

Visi receptai su meškiniu česnaku

Kur auga meškinis česnakas

Žalčio česnakas (Meškinis česnakas)

Meškinis česnakas su medumi

Meškinis česnakas su druska

Meškinis česnakas su aliejumi

Meškinio česnako pesto

Meškinis česnakas su degtine (užpilas)

Apie autorių

Justinas Pakalnis

Justinas Pakalnis

Negaliu tiksliai pasakyti, kada mane pažįstantys žmonės ėmė vadinti žolininku. Dar vaikystėje senelis visuomet pasiimdavo drauge į laukus kur jis kantriai pasakojo man apie kiekvieną žolelę, o aš įdėmiai klausydavau. Vakarais rišdavome surinktas gėrybes į pundelius ir kabindavome šiaurinėje trobos pusėje esančioje verandoje.

Teksto komentarai

Komentuoti

Reklama

Reklama