Čia pateikiu išsamų aprašymą, kaip laukinius česnakus (dar vadinamus meškiniais česnakais) sumaišyti su sviestu ir pasigaminti gardžią bei sveiką užtepą.
Jums bus reikalingi šie ingredientai:
200 g nesūdyto sviesto;
50 g meškinių česnakų (lapai);
Gaminimo nurodymai:
Sviestą palikite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų, kol su juo bus lengva dirbti.
Kruopščiai nuplaukite laukinių česnakų lapus ir nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu.
Aštriu peiliu arba virtuviniu kombainu smulkiai supjaustykite laukinių česnakų lapus.
Sudėkite susmulkintus laukinius česnakus į suminkštėjusį sviestą į bendrą indą ir gerai išmaišykite šakute arba mentele, kol laukiniai česnakai tolygiai pasiskirstys visame svieste.
Jei norite, pagal skonį įberkite žiupsnelį druskos.
Šaukštu supilkite sviesto mišinį į nedidelį stiklainį ar indą sandariu dangteliu.
Laikykite sviesto mišinį šaldytuve iki 2 savaičių arba užšaldykite iki 3 mėnesių.
Šaldant sviesto mišinį, geriausia jį laikyti sandariame inde arba šaldymo maišelyje. Norėdami atšildyti sviesto mišinį, tiesiog perkelkite jį į šaldytuvą ir leiskite lėtai atšilti per naktį. Kiek teko bandyti, meškinis česnakas su sviestu nepakeičia savo skonio savybių šaldant todėl verta jo atsidėti vėlesniam laikui.
Keletas svarbių patarimų kaip teisingai ruošti šį meškinio čensnako bei sviesto receptą
Renkantis sviestą, geriausia naudoti nesūdytą sviestą, kurio riebumas ne mažesnis kaip 82 %. Šviežias sviestas iš ūkininkų turgaus gali būti puikus pasirinkimas, nes jis paprastai gaminamas iš aukštos kokybės grietinėlės ir yra sodraus, kreminio skonio.
Tačiau ne visiems patinka kaimiško sviesto skonis, todėl šiam receptui galima naudoti ir prekybos centrų sviestą.
Norint rinkti laukinių česnakų lapus, geriausia jų ieškoti miškingose vietovėse arba netoli vandens šaltinių. Laukiniai česnakai paprastai auga ankstyvą pavasarį, paprastai nuo kovo pabaigos iki gegužės pradžios, ir tuo metu jų lapai būna aromatingiausi.
Meškinio česnako skonis panašus į įprasto česnako skonį, tačiau yra šiek tiek švelnesnis ir subtilesnis. Dėl to jis yra puikus ingredientas tiems, kurie mėgsta česnakų skonį, bet vengia įprastų česnakų dėl aštraus, ilgai užsilaikančio česnakų poskonio ir kvapo burnoje.
Be to, meškinį česnaką patogu ruošti, nes pjaustant lapus galima išvengti sulčių ant pirštų kurios, pjaustant įprastus česnakus ilgam palieka česnakinį kvapą.
Meškinio česnako lapus dažnai dedu į sriubas ar salotas, be to juos galima valgyti žalius. Štai keletas kitų meškinio česnako paruošimo būdų kuriais noriu pasidalinti:
• Visi receptai su meškiniu česnaku
• Žalčio česnakas (Meškinis česnakas)
Teksto komentarai