Šašlyko sriuba. Labai geras skonis be jokių įmantrių produktų, be to greitai išverdama

Dažnai išsikepame šašlykų daugiau nei jų galime suvalgyti iš karto. Žinoma, skanu juos suvalgyti ir šaltus vėliau ar rytojaus dieną, bet man nėra nieko skanesnio nei iš jų išvirti šašlyko sriubą. Tam nereikia labai daug šašlykų, nėra labai svarbu ir iš kokios mėsos jis buvo ruoštas. Tinka kiauliena, aviena, paukštiena ar triušiena. Svarbu, kad mėsa buvo apskrudinta ir įgavo tą tikro laužo dūmo kvapą.

Tokią sriubą ne visada norėsis ruošti iš karto kitą dieną po šašlykų kepimo, tad atšalusius galite susidėti į maišelius ir užšaldyti. Vienai porcijai išvirti sunaudoju apie vieną iešmą šašlykų, dažniausiai daugiau nelieka. O jei lieka –  juos suvalgome tiesiog užkandžiaudami.

Tad jei jau nusprendėte tokią sriubą virti –  štai jums nesudėtingas ir gana greitai paruošiamos šašlyko sriubos receptas.

Print Recipe
Kaip gaminti šašlyko sriubą
Prep Time 40 minučių
Servings
žmonėms
Ingredients
Prieskoniai
Prep Time 40 minučių
Servings
žmonėms
Ingredients
Prieskoniai
Instructions
  1. Pilame vandenį į vidutinio dydžio puodą ir užkaičiame virti ant vidutinės kaitros ugnies
  2. Pjaustome šašlykus smulkiais gabalėliais. Supjaustę iš karto pilame į užkaistą puodą su vandeniu ir uždengę dangtį paliekame virti.
  3. Nulupam svogūną ir česnako skilteles, nuskutam morką. Morką pjaustome nedideliais gabalėliais. Užkaičiame keptuvę. Svogūną pjaustome gana stambiais gabalėliais. Griežinėliais supjaustome česnaką.
  4. Kai keptuvė jau įkaitusi, pilame porą šaukštų aliejaus. Beriame svogūnus ir morkas. Kepame ant kaitrios liepsnos. Kai svogūnai ir morkos jau šiek tiek parudavę, pilame česnaką ir pakepame viską kartu dar porą minučių. Česnako jau neperkepkit.
  5. Apkepusias daržoves verčiame į jau verdantį puodą su šašlykais. Pilame čiobrelius. Pilame ryžius ir laukiam kol užvirs. Užvirus pamaišom ir sumažinam ugnį. Dabar duokime sriubai virti bent 20 min ant silpnos ugnies.
  6. Kai jau lieka 5 minutės pilkite druskos, maltų pipirų, aštrių prieskonių ir leidžiama pabaigti virti.
  7. Dabar jau paskutinis paragavimas, jei trūksta dėkit druskos ar aštrumo.
  8. Valgome!!!
Share this Recipe

Susiję straipsniai

Straipsnis papildytas: spalio 6, 2017

Komentarai