Receptai

Svarainių sūris (receptas)

Svarainių sūris (receptas)

Svarainių sūrio gamybai reikės: 1 kg svarainių, 500 g cukraus, 2 stiklinės vandens.

• Vaisius nuplauti, išpjauti sėklides ir supjaustyti riekelėmis.
• Sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir virti ant silpnos ugnies, kol visai suminkštės.
• Karštą masę pertrinti per sietelį, supilti cukrų ir maišant virti, kol sutirštės.
• Ant pjaustymo lentos patiesti švarią pašluostę arba dvigubą marlę, storai pabarstyti ją krakmolo ir cukraus pudros mišiniu, paskui 1.5-2 cm storiu  užpilti svarainių masę.
• Palikti, kol atvės, sustings ir susidarys plutelė. Sustingusį sūrį supjaustyti ir dar padžiovinti 1-2 paras.
• Laikyti sausai ir vėsiai.

Supjaustyti svarainiai
Svarainių sūrio gamyba
Svarainių masė
Džiovintas svarainių sūris

Svarainių masę galima supilti ir ant sviestinio popieriaus.

Apie autorių

Justinas Pakalnis

Justinas Pakalnis

Negaliu tiksliai pasakyti, kada mane pažįstantys žmonės ėmė vadinti žolininku. Dar vaikystėje senelis visuomet pasiimdavo drauge į laukus kur jis kantriai pasakojo man apie kiekvieną žolelę, o aš įdėmiai klausydavau. Vakarais rišdavome surinktas gėrybes į pundelius ir kabindavome šiaurinėje trobos pusėje esančioje verandoje.

Teksto komentarai

Komentuoti