Svarainių sūrio gamybai reikės: 1 kg svarainių, 500 g cukraus, 2 stiklinės vandens.
• Vaisius nuplauti, išpjauti sėklides ir supjaustyti riekelėmis.
• Sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir virti ant silpnos ugnies, kol visai suminkštės.
• Karštą masę pertrinti per sietelį, supilti cukrų ir maišant virti, kol sutirštės.
• Ant pjaustymo lentos patiesti švarią pašluostę arba dvigubą marlę, storai pabarstyti ją krakmolo ir cukraus pudros mišiniu, paskui 1.5-2 cm storiu užpilti svarainių masę.
• Palikti, kol atvės, sustings ir susidarys plutelė. Sustingusį sūrį supjaustyti ir dar padžiovinti 1-2 paras.
• Laikyti sausai ir vėsiai.
Svarainių masę galima supilti ir ant sviestinio popieriaus.
Teksto komentarai