Svarainių sirupas

Turėdamas priskintų svarainių, kurie tokiu metu jau prinokę ir geltoni, nusprendžiau pasigaminti iš jų sirupo. Tai matyt vienas paprasčiausių iki šio čia skelbtų receptų, bet galbūt kam nors taip pat pravers ar bent jau leis sunaudoti iš sodo parvežtus svarainius.

Ingredientai

  • Svarainiai
  • Cukrus

Paruošimas

  • Nuplaukite ir gerai nusausinkite svarainius
  • Supjaustykite svarainius smulkiomis skiltelėmis išimdami sėklas
  • Supilkite susmulkintus svarainius į stiklainį ir užpilkite cukrumi (cukraus pilkite šiek tiek mažesniu sluoksniu nei svarainių inde)
  • Stiklainį uždenkite dangteliu, padėkite 7 dienoms, kad cukrus ištrauktų svarainių sultis (kas porą dienų galite papildyti cukraus jei susidarius sultims svarainiai neapsemti sirupu)
  • Praėjus 7 dienoms nusunkite sirupą ir jį laikykite vėsioje vietoje

Toks svarainių sirupas yra saldžiarūgščio skonio tinka įvairiems gėrimams, arbatai pagardinti. Dėl gaivaus svarainių aromato gali būti naudojamas kaip ingredientas konditerijos gaminiams.

Svarainių, kurie liko nupylus sirupą neišmeskite. Juos plonu sluoksniu paskleidus ant sviestinio popieriaus galima sudžiovinti orkaitėje ar kitoje tam tinkamoje vietoje – tai puikus skanėstas.

Galerija

Susiję straipsniai

Straipsnis papildytas: rugsėjo 7, 2016

Komentarai: 11

  1. Dovilė parašė:

    Ar galima svarainių sirupą ruošti su medumi vietoj cukraus?

  2. Žolininkas parašė:

    Klausimas vertas eksperimento, neesu tikras ar neprasidėtų rūgimas. Jei išbandysiu tokį svarainių sirupo variantą – būtinai pasidalinsiu.

  3. Jūratė parašė:

    Aš bandžiau su medumi ir viskas gerai gavos,dar geriau ,juk medus turi ir gydomųjų savybių.Dabar ragauju to sirupo po šaukštelį ir į arbatą liepžiedžių deduosi,nes bronchitu sergu.Tas pats kas citrina pasaldinta.

  4. Laura parašė:

    Ar reikia į šaldytuvą dėt ar kambario temp laikyt kol sirupas susidarys?

  5. Žolininkas parašė:

    Aš laikau šaldytuve.

  6. Monika parašė:

    O ar galima šį sirupą gerti vieną kaip arbatą, užpylus karštu vandeniu?

  7. Žolininkas parašė:

    Man irgi kartais patinka gerti tokį sirupą kaip arbatą, nemanau, kad geriant protingais kiekiais jis būtų kenksmingas.

  8. skanesni parašė:

    skaniau antra kart po nupylimo uzpilt dar kazkiek cukraus ir dar palaikius tuos svarainius puode pamaisant pakaitinti – gaunasi cukatai, minkstesni, skaidrus, po to pravesint ir sudeti i stiklaini ar siaip koki inda ir saldytuvan> Jei norisi su maziau cukraus galima puode pakaitinti su siek tiek sirupo, po to ji nupilti ir tik po to dar padziovinti orkaiteje

  9. Gaminu parašė:

    Ar pagamintą sirupą būtina laikyti šaldytuve ? Nerūgsta kambario temperatūroje?

  10. Žolininkas parašė:

    Patikimiau laikyti vėsiai.

  11. Gaminu parašė:

    o gal žinote kaip juos žiemai kompotuoti be cukraus?

Komentarai