Šviežių daržovių kokteilis nuo pagirių. Naudosime 1.25 l agurkų sulčių, 1 l pomidorų sulčių, 100 g saldžiosios paprikos piurė, 30 g cukraus ir 20 g druskos. Nekarčius agurkus nuplauti,...
Kai kurie žmonės skundžiasi, jog vargina nuolat šąlančios galūnės — jų rankos ir kojos ledinės, jie niekaip negali sušilti. Kaštonų vaisių užpilas, panašiai kaip ginkmedžio preparatai,...
Daikonas artimas įprastoms šakniavaisinėms daržovėms, bet neturi aštrumo, yra švelnaus skonio. Daikonas, arba japonų ridikas, Japonijoje yra viena populiariausių daržovių. Jis išties labai...
Kad arbatžolės ar žolelės ilgai būtų aromatingos ir neprarastų vertingų savybių, jas reikia laikyti sandariuose porceliano, stiklo arba fajanso induose.Trumpam arbatžoles galima suberti ir...
Vėstant orams, imunitetą stiprinančių vitaminų niekada nebūna per daug. Siūlau išsikepti pyragą, tiesiog prisotintą vitaminu C – tai puiki priemonė kovojant su darganom ir peršalimo...
Arbata – tai ypatingas gėrimas, ruošiamas iš džiovintų, įvairiai paruoštų kininio arbatmedžio (Thea sinensis) lapų ir pumpurų. Jie užpilami karštu vandeniu, pagardinami žolėmis,...
Universalus moliūgų konservavimo receptas kuris paįvairina žieminį stalą ir papuošia jį ryškiomis spalvomis – moliūgas su paprika. Ingredientų kiekiai priklauso nuo turimo moliūgo...
Skaitydamas užsienio žolininkų tinklaraščius aptikau labai paprastą ir kaip vėliau paaiškėjo labai efektyvų Česnako užpilą, kuris padės atsiradus pirmiems peršalimo simptomams....
Pakilus temperatūrai dažnai ieškome naminių metodų pagerinti savijautą ir padėti organizmui kovoti su ligos simptomais. Štai keletas arbatų, kurias ruošiu nuo temperatūros ar peršalimo...
Pirmiausia reikia išsirinkti gamybai tinkamas uogas ir jas paruošti receptui kurį naudosime. Iš tiesų norint pagaminti užpilą tinka ne tik žalios, šviežiai surinktos gudobelių uogos bet ir...
Receptas kurį čia išduosiu man asmeniškai yra labai vertingas ir svarbus. Galbūt iš dalies ir dėl to, kad dar mažas būdamas eidavau su seneliu į kiek toliau nuo trobos esantį daržą...
Seniau žmonės raugino ne tik kopūstus ir agurkus bet ir obuolius (iš tiesų tai raugino labai daug ką – net grybus ir uogas, bet apie tai gal kitą kartą). Rauginimui labiausiai tiko...