Žymė: Degtinės užpilai

Užpiltinė – mums dažniausiai žinoma kaip alkoholinis vaisių ar uogų gėrimas, pasižymintis saldžiu skoniu ir maloniu aromatu. Paskutiniu metu išpopuliarėjo ir masinės gamybos žolelių užpiltinės kurių deja nepalyginsi su natūraliu, namuose gamintu produktu. Tinkamai paruoštas užpiltinės gėrimas nėra stiprus, jo stiprumas dažniausiai ne didesnis kaip 18-20 laipsnių. Gaminamas iš užaugintų ar surinktų vaisių ar uogų, sulčių vandens ir kitų paprastų bei natūralių ingredientų.

Įdomu tai, kad nalewkas taip pat vadinamas rusišku likeriu. Tokie mažai alkoholio turintys gėrimai Rusijoje išpopuliarėjo dėl uogų ir vaisių gausos ir dėl to, kad didžiojoje šalies dalyje nėra vynuogių.

Kai kuriose receptuose naminiai užpilai vadinami uogų likeriu. Pagal klasikinį naminio užpilo gamybos receptą ingredientai (pvz vaisiai) užpilami granuliuotu cukrumi arba medumi, fermentacijos procesas būna natūralus, o galutinis rezultatas gaunamas maždaug po šešių mėnesių.

Šiolaikinio žmogaus buitis paprastesnė ir tokiam gėrimui gaminti galima naudoti jau paruoštą alkoholį – degtinę, kokybišką spiritą ar samanę – naminę degtine, todėl gamybos laikotarpis labai pagreitėja. Priklausomai nuo paruošimo būdo ir ištraukoms naudojamų ingredientų, geras užpilas gali būti paruoštas per 30 – 180 dienų.

Tokie užpilai pasižymi ne tik maloniu skoniu, kvapu kurio nerasite jokios parduotuvės lentynose, bet ir vaistinėmis savybėmis, vitaminais esančiais naudojamuose vaisiuose ar uogose. Nustatyta, kad naudingos savybės išlieka net ir po fermentacijos, taip pat ir užpylus alkoholiu. Jei ieškote informacijos apie tai, kaip pasigaminti vaistinius užpilus alkoholio pagrindu, penaršykite šios svetainės užpilų skyrių. Čia rasite keletą geriausių spiritinių užpilų ir naminių ištraukų receptų.

Pastebėsite, kad receptuose galima naudoti daugumą vaisių, uogų ir net kai kurių augalų lapus bei žoles. Pagal ingredientų eiliškumą lengva eksperimentuoti ir kurti savo derinius bei unikalius skonių derinius. Įdomu tai, kad į naminių užpilų receptus dažnai įtraukiamos ne tik įvairios žolelės (mėtos, bazilikai), bet ir prieskoniai, pavyzdžiui, gvazdikėliai, kalendra, kardamonas ir net juodieji pipirai.

Alkoholinius užpilus galima pasigaminti namuose ne tik iš šviežių ingredientų. Taip pat galima naudoti šaldytus arba džiovintus vaisius. Išnagrinėkite receptus ir galbūt rasite jums patinkantį. Receptų čia rasite įvairių, net ir tų kuriems nereikia derinti sudėtingų ingredientų ir atlikti daug laiko reikalaujančių pasiruošimo etapų. Taip pat rasite bent kelis greituosius receptus, kurių gamyba trunka vos 7-10 dienų.

Receptai

Putino uogos su degtine

Putino medis nemažai pasižymėjęs Lietuvių folklore bei tautosakoje, tačiau ne visi žino ką galima nuveikti su jo uogomis. Tai visai nėra nuostabu – rudenį paragavę ryškiaspalvių...
Receptai

Gudobelės uogos su degtine

Pirmiausia reikia išsirinkti gamybai tinkamas uogas ir jas paruošti receptui kurį naudosime. Iš tiesų norint pagaminti užpilą tinka ne tik žalios, šviežiai surinktos gudobelių uogos bet ir...
Receptai

Meškinis česnakas su degtine

Mūsų kraštuose, kaip beje ir aplinkiniuose regionuose, žmonės nuo seno naudoja vaistažoles ir uogas savo tradicinėje medicinoje ir kulinarijoje. Iš žolelių ir uogų pagamintos degtinės...
Augalai

Juodasis riešutmedis

Juodasis riešutmedis (angl. – Black Walnut, lot. – Juglans nigra; (Juglandaceae)) aukštis pasiekia 30-45 metrus; šakos užauga stambios, plačiai besidriekiančios. Žievė yra tamsiai rudos...

Reklama

Reklama