Rauginti kopūstai visą šaltąjį metų laikotarpį yra puikus vitaminų šaltinis, padedantis išvengti daugelio negalavimų. Juk 100 g raugintų kopūstų yra apie 30-40 mg vitamino C – beveik...
Žymė: Kopūstai
Briuselio kopūstas (Brassica oleracea var. gemmifera) – bastutinių (Brassiceae) šeimos daržovė. Jau iš pavadinimo aišku, kad šios daržovės susisijusios su Belgija. Briuselinius...
Pekino Kopūstas (Brassica rapa pekinensis), bastutinių (Brassicaceae) šeimos, dar vadinami baltaisiais kinų, salotiniais kopūstais. Jie gali būti lapiniai, pusiau gūžiniai ir gūžiniai....
Kartais nustembame darže radę kopūstus kurie nesuka galvų (gūžių), o primena ropes, ne kopūstus. Kodėl tai nutinka, iki šiol mokslininkai nėra radę vieno atsakymo. Dažniausiai manoma, kad...
Apie šias daržoves svarbu žinoti tai, kad kalafiorai (Brassica oleracea var. botrytis) gerokai lepesni už gūžinius kopūstus ir auga lėčiau. Tad norint pasiekti norimą rezultatą teks...