Sula

Sula – pavasarį iš medžių leidžiamas skystis kuris šviežias būna skaidrus, dažnai bekvapis. Salstelėjusio kartais labai saldaus skonio. Sula geriama šviežia, rauginama, vakuojama dedant kvapą ir skonį gerinančių priedų.

Pavasaris ir sula

23 Vas 2014

Dienoraštis, sekmadienis, vidudienis. Sniego nematyti jau kelios savaitės, tad aplinkui tik parudavę pernykščiai augalų lapai ir stiebai. Bet toks įspūdis tik žvelgiant iš tolo. Pasilenkus žemiau jau matyti bundanti žaluma. Jaunus ūglius leidžia didžioji dilgėlė, savo kibius lapelius ir ilgus stiebus kelia lipikas. Žoles valgantiems prasideda džiugus metas.

Skaityti visą straipsnį Pavasaris ir sula

Klevų sirupą anksčiau buvau matęs ir girdėjęs tik amerikiečių filmuose, kuriuose valgomi blynai gardinami saldžiu padažu, vadinamu “Maple syrup”. Lietuviškas šio rusvo, klampaus sirupo atitikmuo – sulainis. Tam, kad visa tai neliktų tik teorija pabandėme sulainio pasigaminti patys. Tai nesudėtingas, tačiau ilgai trunkantis ir sezoninio produkto – klevų sulos reikalaujantis receptas. Rezultatas tikrai nenuvylė, tad […]

Skaityti visą straipsnį Klevų sirupas. Kaip paruošti ir su kuo jį naudoti

Po žiemos miego

4 Kov 2012

Žiema jau pamažu baigiasi, tad artėja laikas kai pasirodys pirmieji žolynai. Traukiantis šalčiui medžiuose jau  juda sula, netrukus ims sprogti ir pumpurai. Šilta pavasario saulė jau kviečia išlįsti į lauką, daugiau pakvėpuoti grynu oru, apsivalyti ir apsišluoti aplinkui. Nujausdama pavasarį svetainė Zolininkas.lt bunda iš žiemos miego. Ruošiuosi čia ir toliau dalintis kelionių gamtoje įspūdžiais, pasakoti […]

Skaityti visą straipsnį Po žiemos miego

Žymos: ,