1. Šaukštas džiovintų gudobelės vaisių, stiklinė vandens, pagal skonį medaus arba cukraus. Vaisius suberti į termosą, užpilti karštu vandeniu ir laikyti 10-12 val.
2. Pusė stiklinės šviežios smulkintos citrininės katžolės arba 1-1.5 šaukštelio džiovintos žolės, šaukštelis džiovintų skrudintų morkų, gabalėlis cinamono žievės, 1.5 stiklinės vandens, pagal skonį cukraus arba medaus. Katžolę ir cinamoną plikyti 6-7 min.
3. Šaukštas džiovintų erškėčio vaisių, stiklinė vandens, pagal skonį cukraus arba medaus. Vaisius suberti į termosą, užpilti karštu vandeniu ir laikyti 10-12 val. Tuomet užpilą nukošti, tirščius nuspausti, užpilą papildyti virintu vandeniu, kad būtų pilna stiklinė.
Teksto komentarai