Putino medis nemažai pasižymėjęs Lietuvių folklore bei tautosakoje, tačiau ne visi žino ką galima nuveikti su jo uogomis. Tai visai nėra nuostabu – rudenį paragavę ryškiaspalvių...
Žymė: Konservavimas
Tai yra naminių šaltalankių sulčių receptas kurį visuomet naudoju ruošdamas šaltalankius žiemai. Šaltalankiai džiugina tuomet, kai išlieka kvapnūs ir skanūs – vartodami juos...
Laukiniai česnakai kuriuos pas mus vadina Meškiniais česnakais (Allium ursinum), yra tikra gamtos dovana pavasarį. Augalas, anksčiau saugomas, tačiau dabar plačiai paplitęs (negalima...
Šaltalankiai ir medus žiemai – ne tik skanus derinys šaltiems žiemos vakarams. Visų svarbiausia, kad tai puikus vitaminų mišinys, kuris pavers jūsų organizmą neįveikiama tvirtove...
Geriau užšaldyti šviežiai nuskintus šaltalankius, tai padeda išlaikyti naudingas savybes ir užtikrina, kad uogos nesugestų per žiemą. Svarbu, kad nuo skynimo nebūtų praėję daug laiko,...
Šį rudenį sulaukių daug klausimų kaip žiemai paruošti vieną ar kitą vaisių bei daržovę. Matyt žmonės turi daugiau laiko ir yra išsiilgę tikrų, naminių receptų. Ne išimtis čia ir gudobelės...
Jeigu Jums ruduo kaip ir man – marinavimo bei konservavimo sezonas, tuomet greičiausiai neatsispirsite išbandyti šį skanų receptą, kurį ruošiu jau kelinti metai iš eilės. Pasibaigus...
Ruduo pas mus būna tikras gėrybių metas, tačiau visi norime, kad tų gėrybių užtektų kuo ilgesniam laikui. Kartą jau rašiau apie moliūgų konservavimą žiemai (tąkart marinavome moliūgus su...
Rauginti kopūstai visą šaltąjį metų laikotarpį yra puikus vitaminų šaltinis, padedantis išvengti daugelio negalavimų. Juk 100 g raugintų kopūstų yra apie 30-40 mg vitamino C – beveik...
Universalus moliūgų konservavimo receptas kuris paįvairina žieminį stalą ir papuošia jį ryškiomis spalvomis – moliūgas su paprika. Ingredientų kiekiai priklauso nuo turimo moliūgo...
Skaitydamas užsienio žolininkų tinklaraščius aptikau labai paprastą ir kaip vėliau paaiškėjo labai efektyvų Česnako užpilą, kuris padės atsiradus pirmiems peršalimo simptomams....
Tikriausiai jau girdėjote bei matėte, kiek daug galima nuveikti su meškiniais česnakais pavasarį. Šiais metais itin daug dėmesio susilaukė meškinių čensnakų pesto kurio receptais dalinosi...
Meškinis česnakas (Allium ursinum) kaip ir paprastasis česnakas puikiai tinka dėti į sriubas, sviesto užtepėles, džiovinti ar maišyti su druska.Tai puikus augalas, nes be puikaus skonio...
Mūsų kraštuose, kaip beje ir aplinkiniuose regionuose, žmonės nuo seno naudoja vaistažoles ir uogas savo tradicinėje medicinoje ir kulinarijoje. Iš žolelių ir uogų pagamintos degtinės...
Receptas kurį čia išduosiu man asmeniškai yra labai vertingas ir svarbus. Galbūt iš dalies ir dėl to, kad dar mažas būdamas eidavau su seneliu į kiek toliau nuo trobos esantį daržą...
Pirmiausia reikia išsirinkti gamybai tinkamas uogas ir jas paruošti receptui kurį naudosime. Iš tiesų norint pagaminti užpilą tinka ne tik žalios, šviežiai surinktos gudobelių uogos bet ir...
Šiandien noriu papasakoti apie vieną labai gerą receptą kuriam puikiai tinka juodasis beržo grybas (dar žinomas kaip “Čaga” ar “Chaga”). Apie šiuos grybus ir jų...
Seniau žmonės raugino ne tik kopūstus ir agurkus bet ir obuolius (iš tiesų tai raugino labai daug ką – net grybus ir uogas, bet apie tai gal kitą kartą). Rauginimui labiausiai tiko...
Jei po pirmųjų šalnų prisirinkote nuostabaus raudonumo putino uogų – šis receptas kaip tik jums. Siūlau pasigaminti putinų uogų sirupo, kuris padės sustiprinti atšiaurių žiemos sąlygų...
Turėdamas priskintų svarainių, kurie tokiu metu jau prinokę ir geltoni, nusprendžiau pasigaminti iš jų sirupo. Tai matyt vienas paprasčiausių iki šio čia skelbtų receptų, bet galbūt kam...