Laukiniai česnakai kuriuos pas mus vadina Meškiniais česnakais (Allium ursinum), yra tikra gamtos dovana pavasarį. Augalas, anksčiau saugomas, tačiau dabar plačiai paplitęs (negalima...
Gausus obuolių derlius rudenį ir džiaugsmas ir vargas – tenka galvoti kaip juos išsaugoti žiemai ir kokių dar receptų išbandyti. Jau dalinausi savo obuolių rauginimo patirtimi, o...
Artėjant žiemos šventėms dažnas skanauja cinamonu bei kitais prieskoniais pagardintą karštą vyną, tačiau šį kartą prisiminiau kiek kitą, nei kiek ne prastesnį vyno...
Putino medis nemažai pasižymėjęs Lietuvių folklore bei tautosakoje, tačiau ne visi žino ką galima nuveikti su jo uogomis. Tai visai nėra nuostabu – rudenį paragavę ryškiaspalvių...
Tai yra naminių šaltalankių sulčių receptas kurį visuomet naudoju ruošdamas šaltalankius žiemai. Šaltalankiai džiugina tuomet, kai išlieka kvapnūs ir skanūs – vartodami juos...
Geriau užšaldyti šviežiai nuskintus šaltalankius, tai padeda išlaikyti naudingas savybes ir užtikrina, kad uogos nesugestų per žiemą. Svarbu, kad nuo skynimo nebūtų praėję daug laiko,...
Šaltalankiai ir medus žiemai – ne tik skanus derinys šaltiems žiemos vakarams. Visų svarbiausia, kad tai puikus vitaminų mišinys, kuris pavers jūsų organizmą neįveikiama tvirtove...
Šį rudenį sulaukių daug klausimų kaip žiemai paruošti vieną ar kitą vaisių bei daržovę. Matyt žmonės turi daugiau laiko ir yra išsiilgę tikrų, naminių receptų. Ne išimtis čia ir gudobelės...
Ruduo pas mus būna tikras gėrybių metas, tačiau visi norime, kad tų gėrybių užtektų kuo ilgesniam laikui. Kartą jau rašiau apie moliūgų konservavimą žiemai (tąkart marinavome moliūgus su...
Jeigu Jums ruduo kaip ir man – marinavimo bei konservavimo sezonas, tuomet greičiausiai neatsispirsite išbandyti šį skanų receptą, kurį ruošiu jau kelinti metai iš eilės. Pasibaigus...
Rauginti kopūstai visą šaltąjį metų laikotarpį yra puikus vitaminų šaltinis, padedantis išvengti daugelio negalavimų. Juk 100 g raugintų kopūstų yra apie 30-40 mg vitamino C – beveik...
• Citriną nuplauti ir supjaustyti plonais griežinėliais (lupti nereikia), sumaišyti su 400 g medaus.• Viską užpilti 4 l virinto vandens, kur ištirpinta 10 g mielių ir įbertas šaukštas...