Receptai

Moliūgai su paprika žiemai

Moliūgai su paprika žiemai

Universalus moliūgų konservavimo receptas kuris paįvairina žieminį stalą ir papuošia jį ryškiomis spalvomis – moliūgas su paprika.

Ingredientų kiekiai priklauso nuo turimo moliūgo svorio, todėl šį kartą turėdamas ~1.5kg svorio moliūgą (svoris pašalinus sėklas) marinavimui panaudojau šiuos produktus:

90 ml Acto rūgšties (9%);
Apie pusę puodelio cukraus;
20g druskos;
Kelios vidutinio dydžio raudonos paprikos;
250 ml vandens;
Pipirų, žolelių ar kitų prieskonių (pagal skonį);

Moliūgas išvalomas, pašalinamos visos sėklos bei minkštimas. Pjaustomas riekelėmis, juostelėmis ir smulkinamas į kubelius. Aš paprastai palieku didesnius gabalėlius (iki 1cm) tačiu kai kurie mėgsta tiesiog tarkuoti jį burokine tarką. Tuomet mišinys gaunasi šiek tiek kitos konsistencijos.

Man asmeniškai labiau patinka daržovės kubeliais, nes taip konservuojami moliūgai beveik nepakeičia savo išvaizdos ir garnyras atrodo gražiau.

Pjaustytos paprikos marinuoti su moliūgais
Pjaustyti moliūgai marinavimui su paprikomis žiemai

 

Papriką pjaustau taip pat kubeliais prieš tai pašalindamas visas viduje buvusias sėklas.

Prieskonius kartu su vandeniu supilu į puodą ir užkaitinu iki virimo nuolat maišydamas šauktu. Į užvirusį mišinį galima supilti actą ir dar pavirinti marinatą apie 20 minučių.

Supjaustytus moliūgus sudedu į švarius (sterilius) stiklainius bei užpilu nuo ugnies nuimtu marinatu. Stiklainius tvirtai užsuku steriliais dangteliais.

Paįvairinimui, vietoje paprikų (arba kartu su jomis) galima naudoti aitriuosius pipirus, tuomet ant stiklainių užrašau “aštrūs moliūgai žiemai” kadangi galutiniame rezultate tokius stiklainius gana sunku atskiti tarpusavyje.

Moliūgų konservavimas žiemai
Konservuotas moliūgas žiemai

Apie autorių

Justinas Pakalnis

Justinas Pakalnis

Negaliu tiksliai pasakyti, kada mane pažįstantys žmonės ėmė vadinti žolininku. Dar vaikystėje senelis visuomet pasiimdavo drauge į laukus kur jis kantriai pasakojo man apie kiekvieną žolelę, o aš įdėmiai klausydavau. Vakarais rišdavome surinktas gėrybes į pundelius ir kabindavome šiaurinėje trobos pusėje esančioje verandoje.

Teksto komentarai

Komentuoti

Reklama

Reklama