Receptai

Česnakas su obuolių actu

Česnakas su obuolių actu

Skaitydamas užsienio žolininkų tinklaraščius aptikau labai paprastą ir kaip vėliau paaiškėjo labai efektyvų Česnako užpilą, kuris padės atsiradus pirmiems peršalimo simptomams. Vadovaudamasis ten rastais nurodymais pats pabandžiau paruošti šią užpiltinę.

Ingredientai

– 5 vidutinio dydžio česnako galvos

– apie 0.3l obuolių acto (jo rasite daugelyje parduotuvių)

– 0.5l stiklainis su dangteliu

Ruošimo būdas

Česnakų paruošimas užpiluiPasiruošiame vidutinio dydžio česanakų galvas. Susirandame sausą, švarų 0.5 l stiklainį. Rekomenduotina nenaudot metalinių dangtelių, jei žadate šiame inde laikyti ištrauką ilgiau, nes rūgštis greitina rūdijimą.

Jei pasiruošėte visas reikalingas priemones pradedame ruošimo procesą:

  1. Nulupame visų česnakų skilteles;
  2. Visas skilteles susmulkiname peiliu;
  3. Susmulkintus česnakus supilame į stiklainį;
  4. Užpilame smulkintą česnaką obuolių actu, kad česnakai būtu šiek tiek apsemti;
  5. Užsukame (užspaudžiame) dangtelį;
  6. Padedame stiklainį tamsioje vietoje 3-5 savaitėms;

Gamybos eigoje padariau keletą fotografijų, todėl šio puslapio apačioje patalpintoje, nuotraukų galerijoje galite pamatyti visą užpilo gamybos procesą.

Naudojimas

Kai užpilas pabūna apie 4 savaites jį jau galime naudoti. Jis tinkamas esant pirmiesiems peršalimo simptomams gydyti. Suaugusiajam išgerti 1 valgomąjį šaukštą užpilo kai jaučiatės puolami ligos. Turėtumėte netrukus pajusti šilumą krūtinėje ir anksčiau buvę peršalimo simptomai – mieguistumas, lengvas silpnumas turėtų išnykti.

Pats dar  neturėjau progos pajusti šio užpilo poveikio, tačiau išbandęs būtinai parašysiu. Kol kas tenka remtis užsienio žolininkų patirtimi.

Neišsigąskite jei česnakas užpiltas su obuolių actu pradėjo mėlynuoti, tai natūralu. Kaip matote iš žemiau paiteiktų nuotraukų, per keletą savaičių tirpalas keičia spalvą, tamsėja, o česnakai nusidažo kiek neiįprasta – mėlyna spalva.

Apie autorių

Justinas Pakalnis

Justinas Pakalnis

Negaliu tiksliai pasakyti, kada mane pažįstantys žmonės ėmė vadinti žolininku. Dar vaikystėje senelis visuomet pasiimdavo drauge į laukus kur jis kantriai pasakojo man apie kiekvieną žolelę, o aš įdėmiai klausydavau. Vakarais rišdavome surinktas gėrybes į pundelius ir kabindavome šiaurinėje trobos pusėje esančioje verandoje.

Teksto komentarai

Komentuoti

Reklama

Reklama