Receptai

Kaip teisingai paruošti arbatą?

Kaip tinkamai paruošti žolelių arbatą

Kad arbatžolės ar žolelės ilgai būtų aromatingos ir neprarastų vertingų savybių, jas reikia laikyti sandariuose porceliano, stiklo arba fajanso induose.Trumpam arbatžoles galima suberti ir į medines ar plastikines dėžutes. Tara turi būti sandari, nes arbatžolės greitai prisigeria kitų kvapų arba sudrėksta. Negalima laikyti šaldytuve, nes dėl staigių temperatūros pokyčių arbata praranda savo kvapą.

Garuojanti arbataVandenį arbatai geriausiai virti nerūdijančio plieno, emaliuotuose induose. Ji nuo seno plikoma porceliano arbatinukuose. Tinka ir stiklu dengti fajansiniai, geležiniai indai, taip pat termosai. Svarbu, kad tamepačiame arbatinuke nebūtų plikoma kava, jo negalima plauti su indų plovikliais – tik karštu vandeniu ir kempinėle. Arbatą galima užplikyti ir arbatos puodelyje. Jie taip pat plaunami tik karštu vandeniu. Prieš plikant arbatą arbatinukas ir puodeliai pašildomi (pavyzdžiui, galima įpilti kašto vandens, išskalauti puodelius ir išpilti).

Vanduo užverdamas ir paliekamas apie 5 min., kad atauštų, paskui užpilamas ant arbatžolių. Arbatžolės, taip pat įvairios žolės plikomos apie 7-10 min., šakelės, vaisiai – ilgiau.

Apie autorių

Justinas Pakalnis

Justinas Pakalnis

Negaliu tiksliai pasakyti, kada mane pažįstantys žmonės ėmė vadinti žolininku. Dar vaikystėje senelis visuomet pasiimdavo drauge į laukus kur jis kantriai pasakojo man apie kiekvieną žolelę, o aš įdėmiai klausydavau. Vakarais rišdavome surinktas gėrybes į pundelius ir kabindavome šiaurinėje trobos pusėje esančioje verandoje.

Teksto komentarai

Komentuoti