Imbieras cukruje

Orams atvėsus ir subjurus metas ruošti priemones imuninės sistemos stiprinimui. Tam puikiai tinka imbieras. Galbūt gerti imbiero arbatas, valgyti jį šviežią ar kartu su medumi atsibodo? Tad siūlau pasigaminti imbiero cukruje. Šiais imbieriniais cukrainiais mėgausitės patys, pavaišinsite svečius, o tinkamai įpakavę galėsite padovanoti.

Receptas nesudėtingas, tačiau reikalaujantis kantrybės. Nuo imbiero šaknies iki cukrainių paruošimo užtruksite apie valandą.

Ingredientai ir svarbiausios priemonės

  • Imbiero šaknis
  • Cukrus (jo reikės tokio pačio kiekio kiek turėsite imbiero šaknies)
  • Puodas
  • Koštuvas, kiaurasamtis ar panašus virtuvės įrankis

Ruošimo būdas

  1. Pirmiausia supjaustome imbierą griežinėliais. Jei manote, kad to reikia, galite šaknį prieš tai nulupti, bet šis procesas reikalaus daug pastangų, o nauda menkai pastebima.
  2. Susmulkintą imbierą beriame į puodą, užpilame vandeni, kad apsemtų ir verdame apie 30min. ant nedidelės ugnies.

  3. Baigus virti imbiero gabalėlius pilame į kiaurasamtį ir nuvarviname (neišpilkite lauk imbiero nuoviro!). Nusausintus imbierus supilame atgal į puodą.
  4. Metas pilti cukrų. Kaip ir minėjau pradžioje, pilame tiek cukraus kiek susmulkinome imbierų. Įpilame šiek tiek imbierų nuoviro, kurį pasilikome nukošę (pilame tiek, kad visas cukrus būtų šlapias, kuo daugiau skysčio bus tuo ilgiau reikės virti, kad jis išgaruotų).
  5. Dedame puodą ant viryklės, nustatome aukštą temperatūra ir nuolat maišydami stebime jį burbuliuojantį. Kai jau pamatysite, kad skysčio liko labai nedaug, sumažinkite ugnį, o kai masė ims tirštėti, pasirodys cukrus, nukelkite puodą nuo ugnies ir maišykite toliau, kol išgaruos visas skystis ir ir imbiero gabalėliai pabaltuos.

  6. Viskas. Cukrainiai paruošti ir juos galima naudoti.

Naudojimas

Taip paruoštas imbieras puikiai tiks kaip profilaktinė priemonė organizmui stiprinti žiemą. Tačiau tai ne vienintelė puiki jo savybė. Tokie cukrainiai padės išvengti vidurių pūtimo po sočių patiekalų, o ši problema vargina dažną ypač per didžiąsias metų šventes. Negana to žinoma, kad imbieras padeda sergant jūros liga bei padeda tiems kuriuos pykina važiuojant kalnuotais keliais, tad tokį skanėstą galima pasiimt į keliones.

Pastebėjimai

  • Galiausiai išgaravus visam skysčiui lieka nemažai cukraus, galbūt pakaktų dėti cukraus tik 2/3 ar 1/2 to kiek sveria imbiero šaknis.
  • Verta pabandyti imbiero šaknį pjaustyti didesniais, apie 0,5 cm kubeliais, tuomet jie ne taip greitai sudžius ir sukietės.

Susiję straipsniai

Straipsnis papildytas: gruodžio 11, 2017

Komentarai