Pavasariška šakelių arbata

Jei lankotės savo sode ar svečiuojatės pas draugus ar giminaičius sodyboje nepatingėkite nusipjauti kelias šakeles nuo sodo medžių ir krūmų, iš jų paruošite puikios arbatos.

Orams jau šiek tiek sušilus ima brinkti pumpurai  – tai puikus vitaminų šaltinis per žiemą jų pasiilgusiam organizmui. Jei vitaminai jūsų nedomina, tai tikrai patrauks šios arbatos aromatas ir geras skonis.

Šiai arbatėlei pagaminti užtruksite tik kelias minutes.

Ingredientai

  • Juodojo serbento šakelė
  • Vyšnios šakelė
  • Beržo šakelė

Gaminimo procesas

Peiliu smulkiai suskutame šakeles, taip susmulkinus arbatinyje iš jų geriau ištraukiamas aromatas ir skonis. Šias šakelių drožles supilame į arbatinuką ir užpilame verdančiu vandeniu. Palaikome apie 15 min. ir mėgaujamės.

Arbata pasižymi lengvu skysčius iš organizmo varančiu poveikiu.

Galerija

Užrašai

2013.05.03 Aptikau Aušros tinklaraščio įrašą apie tai kaip pasidaryti paprastą arbatą iš blindės žiedų (“kačiukų”). Verta pabandyti.

Susiję straipsniai

Straipsnis papildytas: gruodžio 11, 2017

Komentarai: 3

  1. Aiste parašė:

    O kažin koks skonis būtų jei idėtume viską tą patį tik su žaliąja arbata?

  2. Žolininkas parašė:

    Manau, kad skonis būtų geras.

  3. Irena parašė:

    Tai tikrai puiki arbata.Šios arbatos skonį pagerina bičių medus.

Komentarai