Didina Rūgštingumą

Krienus dažniausiai sutiksime augančius prie daržų, šalia dirbamų žemės plotų, kartais pasitaiko ir sulaukėjusių, tačiau gana retai. Namų šeimininkėms krienas  gerai žinomas kaip prieskonis, naudojamas marinuojant ir raugiant daržoves, ruošiant pikantiškus padažus. Žinomos ir kelios krienų vaistinės savybės. Šių augalų šaknyse esančios medžiagos pasižymi uždegimus slopinančiomis, bakterijas naikinančiomis savybėmis, gerina virškinimą, žadina apetitą.

Skaityti visą straipsnį Krienas, valgomasis (lot. Armoracia rusticana P. Gaertn., B. Mey. et Scherb.)

Bruknė gerai žinoma Lietuvos miškų uoga, pasižyminti vitaminingumu. Iš jos ne tik ruošiamos uogienės ir vitaminingi gėrimai, bet ir vaistiniai preparatai. Liaudis naudoja ne tik bruknės uogas bet ir lapus.

Skaityti visą straipsnį Bruknė, paprastoji (lot. Vaccinium vitis-idaea L.)